Varo Mustaapekkaa!

Suomessa on reilut 300 kuntaa, joista kaksi kolmasosaa on muuttotappiollisia kuntia.

Sijoittajan näkökulmasta katsottuna on suuri merkitys vuokrattavuuden ja asuntojen hinnannousun kannalta, että kasvaako alue vai ei.

Jos ostaa muuttotappiokunnasta tai -kaupungista, saattaa mainion tuntuisesta asuntosijoitusdiilistä kuoritutua kitkerä oppimiskokemus, joka lopulta jättää Mustanpekan käteen.

On turvallisempaa ostaa voimakkaan kasvun alueilta, kuin pikku hiljaa kuolevilta kyliltä, taikka kunnista / kaupungeista jotka nojautuvat yhden suuren työllistäjän varaan.

Ei riitä, että löytää kasvavan alueen. Tämän jälkeen täytyy vielä löytää kasvavan alueen osa, joka ei ole vielä noussut. Näiden asuntojen neliöhinnat ovat suhteellisen edullisia verrattuna muihin jo nousseisiin alueisiin.

Mainio tapa onkin kurkistaa tarkasteltavan kunnan / kaupungin kaavoituskatsausta (tässä esimerkkinä Tampere). Lisäksi kannattaa ottaa tarkasteltavan kunnan / kaupungin kartta käteen ja miettiä, mihin suuntaan kunta tai kaupunki on kasvamassa. Minne on tulossa uusia palveluita, työllistäjiä, liikenneyhteyksiä, uudistuotantoa jne.

 

Mustapekka

 

 

MarkoKaarto.fi

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki