Voi EK sentään!

Hevospoolo on hieno harrastusdevil

 

Suu auki hämmästyksestä katselin Ylen tv-uutisia, joissa EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen esitteli EK:n "uusinta" ehdotusta. Lomautusten tai irtisanomisten uhatessa työehdoista pitäisi voida paikallisesti sopia joustavasti. Joustaminen tarkoittaisi tietysti työehtojen huonontamista.

Esitys on pienin variaatioin EK:n vuosia toistama. Ainoa uusi piirre oli se, että johtaja Laatunen esitteli näkemyksiään golfkentällä ja erehtyi jopa tv-kameroille esittelemään laajasti myös golftaitojaan.

Jälleen kerran mieleen tulee vanha kysymys siitä, kuinka kaukana johtajat ovat arkitodellisuudesta. Uskovatko he todella, että spurgujen kanssa tappeleva Siwan kassa lämpenee EK:n ajatuksille puttausnäytöksen jälkeen?

Voi olla, että nyt on heinäkuu ja johtaja Laatunen lomalla. Silloin tämä kauan toistettu vaatimus paikallisesta sopimisesta olisi vallan mainiosti voitu siirtää, kunnes EK:ssa joku on työaikaan työpaikalla edes sen näköisenä kuin tekisi töitä, kun kerran työntekoa muiltakin ollaan vaatimassa!

Lopuksi pieni vinkki EK:lle. Kun rapuillallisilla varmaan joku keksii, että lomautusten ja irtisanomisten välttämiseksi firmalla olisi oltava oikeus myydä työntekijänsä toinen munuainen, niin jos tällä kertaa tätä neronleimausta ei sitten enää esiteltäisikään pursiseuran kasinolta käsin.devil

3 thoughts on “Voi EK sentään!

  1. Ferrari, kyseenalainen valinta

    

   Autotallissa oli aikoinaan Ferrari. Ei tosin minun, vaan viereisen lääkäriaseman lääkärin. Jos oikein ymmärsin, valinta tuotti kollegoille päänvaivaa, sillä kell´ onni on, se onnen kätkeköön. Katselin vehjettä kohtalaisen paljon ja totesin maavaran ja sisätilat riittämättömiksi sekä minulle että tavaroille. Valokuvautin itseni ko. auton vieressä ja näytin kuvaa äidilleni. Äitini oli melkoinen jalat maassa –tyyppi ja sanoi minua lapsettaneen. Murahdin, että kai auton omistajaakin sitten oli ”lapsettanut”.wink

    

Comments are closed.

Related Posts