Osakeoston osumatarkkuus 50 prosenttia

Viime vuoden lopulla ostin salkkuuni Wärtsilän ja Rautaruukin. Ensimmäisenä mainittu on lähes 30 prosentin pakkasella, mutta Rautaruukki on sen sijaan hivenen plussalla.

Rautaruukki +7,38%

Wärtsilä -26,95%

On se jännää, miten loppuen lopuksi tilastollisesti päädytään tähän 50% osumatarkkuuteen (onnistumiseen). No, ei minua tuo Wärtsilän hintatappio hirvitä. Kelpo osinkoa on jaossa molemmilta firmoilta ja en ole edes ajatellut myydä yhtiöitä pitkään aikaan.

Jos ostat tämän päivän kurssilla Rautaruukkia, sinä saat mukavan 10,9% osinkon 8.4. 2009 tilillesi. Muista kuitenkin ostaa osake ennen irtoamispäivää 25.3. 2009! Wärtsilä antaa tämän päivän kurssilla 8,7% osingon. Ei hassummin sekään, vaikka odotin tosin parempaa osinkoa… Wärtsilä onkin mielestäni menestynyt erityisen huonosti ja ajoitukseni ei tässä oikein onnistunut nappiin.

Viime viikot silmissäni on kiilunut pari osaketta: YIT ja Nokia. Lisäksi Neste Oil on minusta erityisen halpa ja houkutteleva. Tällä osinkotasolla ei juurikaan voi tehdä huonoja ostoja. Miksi sijoittaa korkoihin enää, kun riskitöntä osinkotuottoa saa jo 10 prosenttia! Hyvien yhtiöiden P/E luvut on painettu jo 4-5 tietämille! Kumpa vain saisin jostain vähä rahaa ja kaapaistua pari yhtiötä salkkuuni.

Seligsonilta tuli muuten kiinnostava uutinen postissa. Seligsonin Japanin ja APS Far East-rahastot yhdistyvät Seligsonin Aasian indeksirahastoksi! Lue lisää www.seligson.fi

Itse olen ostanut Japanin markkinoita ehkä liiankin innolla ja tehnyt sillä appiota. Rahaston muuttuminen seuraamaan The Dow Jones Sustainability Asia/Pacific Indexiä, jossa Japanin paino on suuri, mutta Aasiaa on muutoinkin mukana sopii sijotus strategiaani mainiosti.

Minun oli tarkoitus päivittää salkkuni katsaus kuun vaihteessa, mutta kotikoneeni oli erimieltä ja kieltäytyi käynnistymästä. Nyt kirjoittelen tätä artikkelia uudella koneellani, mutta viikon myöhässä. Excel-taulukot on vielä siirtämättä vanhalta kiintolevyltä uuteen koneeseen, enkä ole vielä ehtinyt asentamaan Officea. Enköhän saa uusimman kuukausikatsauksen  luotua lähiaikoina. Etukäteen voin jo paljastaa, että olen ollut ostoissani liikkeellä helmikuussa. Euro obligaatiot vaihtuivat Euro corporation bondeihin ja osakemarkkinoita (rahastoja) ympäri maailmaa on lisätty salkkuun.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija