Börsveckan: Kuusi ostosuositusta

Börsveckan antaa ostosuosituksen kuudelle osakkeelle: Elektronikgruppen, Etrion, Fenix Outdoors, Glycorex, Hedson ja Systemair. Odota-leiman saa Rörvik Timber. Netonnet saa myyntisuosituksen.

Italiassa auroinkovoimalaa operoiva Etrion on kiinnostava Yhtiön oma ennuste liikevaihdolla vuositasolle on 376 MSEK ja EBITDA 322 MSEK. Jos ennuste toteutuu  Etrionin pörssiarvo on 3 kertaa ebitda. Yhtiö on lisäämässä tuotantokapasiteettiään ja voi eurinkosähkön kysynnän kasvaessa muodostua hyvinkin kiinnostavaksi. Osta!

Elekronikgruppen löy pöytään varsin hyvät luvut vuodelle 2010. Q4:lle näytettiin voittoa, myynti ja kateprosentit kasvoivat. Myös odotukset ovat nyt entistä korkeammalla. Pörssiarvo on 166 MSEK ja velka 93 MSEK vastaa 12.5 kertaa vuoden 2010 liikevoittoa. Jos oletetaan liikevaihdon jatkavan 15% kasvua tänä vuonna saadaan EPS 4.50 SEK, eli p/e 6.8. Halpaa on, mutta riskikin on korkea. Osta!

Glycorex odottaa FDA-hyväksyntää päätuotteelleen Glycosorbille, mutta ei ole jäänyt odoteelemaan, vaan kehittää täyttä häkää uusia tuotteita. Yhtiö on Börsveckaninmukaan pötukholman pörssin kiinnostavimpia riskiyhtiöitä. Osta jos siedät riskiä.

Myös Fenix Outdoors saa ostosuosituksen. Yhtiö on kasvattanut valikoimaansa ja ostanut jälleenmyyjiään tärkeillä markkinoilla. Odotettavissa on siis katteen nousua. Markkinoilla odoetellaan kuitenkin vielä merkittävämpää yritysostoa, esimerkiksi alusvaatteiden tai vedenpuhdistamisen alalta.  Lehti ennustaa tälle vuodelle 14 SEK EPS, jolloin p/e on 13.5. Tämä ei ole liikaa vahva tase ja kasvumahdollisuudet huomioiden.

Rörvik Timber kärsii edelleen heikosta kysynnästä ja korkeista raaka-ainehinnoista. Lähivuosien näkymät ovat epävarmaoja, toiveissa on rakentamisen piristyminen Euroopassa. Spekulatiivinen ostokohde pidemällä tähtäimellä.

Aktietorgetilla noteerattu Hedson jatkaa kasvuaan. Kasvavan voiton turvin osakkeelle voi edelleen antaaostosuosituksen voimakkaasta kurssinousuta huolimatta.

Systemairin kurssi on noussut, eikä ilman syytä. Tase on vahva ja kasvumahdollisuudet hyvät. P/e on nyt noin 18 viimeisen 12 kuukauden tuloksesta laskien. Tämä melko korkea arvostus rajoittaa nousupotentiaalia.Lehti ennustaa vuodelle 2011 neljän miljardin liikevaihtoa ja kateprosenttia 12.5 jolloin p/e-suhde laskee tasolle 14. Yhtiön tuotteiden kysyntä kasvaa. Lehti jatkaa ostosuositusta vaikka lyhyellä tähtäimellä kurssi näyttää melko korkealta.

Sensijaan Netonnet:in kohdalla lehti antaa myyntisuosituksen. Jos yhtiö on suurissa vaikeuksissa ja pahin kilpailija on noussut suuromistajaksi on yleensä aika myydä!

Related Posts