Börsveckan: Viikon 3 osakesuositukset

Osta B&B Tools, Rejlers, Malmbergs, Clean Tech East, OEM ja Balder. Odotasuosituksen saa Seco Tools ja Orexo. Näin neuvoo Börsveckanr viikon 3 numerossaan.

 

Teollisuustukkuriin B&B Tools:iin kohdistuu kovin pienet odotukset. Yhtiön myynti ei ole kehittynyt yhtä hyvin kuin kilpailijoiden, mikä antaa aihetta pessimismiin. Toisaalta konepajateollisuus kasvaa nyt hyvin, minkä pitäisi kiihdyttää kasvua. Jos katteet jaktavat kasvuaan ja myynti nousee 6-7% vuonna 2011 laskee p/e tasolle 11. Upside on yhtiön kohdalla selvästi downsideä vahvempi, joten osake saa ostosuosituksen.

Teknikkakonsultti Rejlers:lla on kunnioitettavat kasvuhalut ja hyvä historia. 15% kasvulla vuonna 2011, ja 8.5% marginaalilla p/e on n. 12. Edelleen houkutteleva ostotilaisuus.

Malmbergs epäonnistui vuonna 2010, väärin arvioitujen valuuttapositioden ja pitkein epäedullisten sopimusten takia. Negatiivinen trendi murtui kuitenkin syksyllä ja vuoden 2011 näkymät ovat valoisia. Yhtiöltä odotellaan 2 SEK osinkoa/osake jolla tulisi 5% osinkotuotto.

Seco Tools on erittäin hyvin hoidettu ja myyntikatteet lähestyvät 19 procent. Hyvältä näyttää, mutta niin on arvostustasokin jo mleko haastava. P/e-suhde on 19,5 ja ensi vuoden 24% kasvuennusteen mukaisesti, 16. Tämä on korkeampi kuin pääomistajalla Sandvikilla, eikä tunnu perustellulta. Osake saa odota-suosituksen.

OEM:n uudet tilaukset ylittivät laskutuksen vuoden 2010 ensimmäisten 9 kuukauden aikana. Yhtiö ennustaa kasvavaia myyntikatteita johtuen tehostustoimistaan. 15% on tyypillinen katetaso yritykselle. Börsveckan ennusta vähintään 10% kasvua ja EPS 5:30 SEK, josta seuraa p/e 11. Selvästi houkuttela arvostustaso tälle hyvinhoidetulle yritykselle.

Aktioetorget:lla noteraattu Clean Tech East valmistaa pellettejä ja kiinnostus vaihtoehtoiseen energiaan nostaa yritystä. Marknanaarvo yritykselle on  110 miljona SEK, liian alhainen arvelee bärsveckan huomioiden kasvuodotukset.

Balder ei kilpailjoistaan poiketen suosi osinkoja. Yritys on alan velkaisimpia 66 procent velkantuneisuudella Yhtiö on käyttänyt velöan yritysostoihin ja kasvoi selvästi ostamalla Catenan kiinteistöt. Aggressiivinen kasvustrategia kasvattanee lähivuosina nopeasti yhtiön tasearvoa.

Orexon USA-satsaus kantaa nyt hedelmää kun FDA hyväksyi yhtiön Abstral-kipulääkkeen. Osake pomppasi 15 % vuodenvaihteen jälkeen. Yhtiö on kiinnostava, mutta voimakas kurssinousu arvelluttaa. Osake saa odota-suosituksen.

One thought on “Börsveckan: Viikon 3 osakesuositukset

  1. BB tekee korjausta

    Olen omistanut BB:a jo pidempään, joten sen puoleen uskon itsekin yhtiöön. TA:ni mukaan kuitenkin on todennäköistä, että osake tekee 20% nousun jälkeen pienen korjauksen, eli voittoja kotiutetaan ja osake tulee valistuneen arvaukseni mukaan 110 kruunun tuntumaan. Tästä en toki mene takuuseen, ja jos sitä aikoo pitkään salkkuun hankkia niin turha ehkä odottaa. Toisaalta BB on ollut sykleissään suht säännöllinen, ja yli kuukauden kestänut nousu taittunee jossain vaiheessa joka tapauksessa korjausliikkeeksi, joskaan ei välttämättä syväksi. Aion lisätä positiotani, mutta odotan vielä hetken, josko se korjaus alas tosiaan tulisi.

     

    Heikki Ikonen

Comments are closed.

Related Posts