Markkinakatsaus S&P 500, DAX, OMXH25, kulta, öljy ja Baltic Dry

Nopea kierros kriisin ravisuttamissa kuvaajissa saa paatuneemmankin sijoittajan haromaan hiuksiaan, jos niitä nyt vielä sattuu olemaan jäljellä. Lyhyellä aikavälillä sekä Euroopan että USA:n keskeiset indeksit näyttäisivät olevan valmiita jälleen kokeilemaan minne siivet kantavat. Viimeisien viikkojen aikana yritykset nousta ylemmille tasoille, ovat saaneet kovin karun vastaanoton.

Viimeviikkoinen markkinadroppi jätti jälkeensä positiiviset divergenssit S&P 500 NHNL indekseihin. Lisäksi 20 päivän NHNL on antanut lyhyen aikavälin ostosignaalin tiputtuaan -20 tason alapuolelle ja käännyttyään sieltä jälleen ylöspäin. 65 päivän indeksin on tosin edelleen bulliksen tason alapuolella, joka on syytä huomioida treidejen kestoa suunniteltaessa. Ennen kuin bullis taso saavutetaan, pomput tuppaavat jäämään muutaman päivän mittaisiksi. 

Eilinen markkinakäänne sai shortit juoksemaan jälleen oville. Tämä onkin ollut leikin nimi elokuun alusta lähtien.  Alkanut pomppu voi hyvin kantaa 50dEMA tasolle, jossa näemme onko markkinan luonne pysynyt samana vai olemmeko todistamassa luonteenmuutosta. Testi olisi kolmas lajissaan ja todennäköisyydet viisikymppisen lävistämiselle kasvavat kerta toisensa jälkeen. Tämän jälkeen olisikin vuorossa päivä päivältä alaspäin valuva 200dEMA. Tämän suhteen ehdimme varmasti vielä tehdä arvailuja myöhemmässäkin vaiheessa.

DAX-indeksi on jatkanut kulkua laskevassa kanavassaan ja on suurella todennäköisyydellä tulee testaamaan kanavan laskevaa trendiviivaa (vastustaso) lähipäivinä. Droppi aikaisempien pohjien alapuolelle piirtäisi kiinnostavan positiivisen divergenssin kuvaajaan. Kaksi tasoa, jotka on hyvä pitää mielessä tällä hetkellä ensimmäisenä 5441, joka on trendiviiva ja toisena 5000 pistettä, joka on henkinen selkaranka.