Suomen & Viron julkishallintojen teknisiä toteutuksia yhdistetään

Suomen ja Viron julkishallinnot siirtyvät kevään 2017 aikana käyttämään yhteistä digitaalista väylää kansalaisiin päin. Järjestelmän nimi on Suomen puoleisessa osassa Suomi.fi ja Viron puoleisessa osassa X-road

Suomessa julkisen hallinnon organisaatioille ensisijainen tiedonsiirtoratkaisu Suomi.fi -palveluväylä perustuu X-road-teknologiaan. Palveluväylä on otettu Suomessa käyttöön 2015 osana Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelmaa, ja julkishallinnon organisaatiot on velvoitettu sen käyttöön lailla.

Julkisten palveluiden alustan yhteistä kehittämistä varten on perustettu ”Nordic Institute for Interoperability Solution”  instituutti, joka jatkaa jo nyt toimivaa julkishallintojen yhtenäistämiseen liittyvää käytännön työtä Suomen ja Viron välillä. Kevään 2017 aikana Viron X-road ja Suomen palveluväylä on tarkoitus kytkeä teknisesti yhteen.

Sopimus instituutin perustamisesta allekirjoitetiin 7. maaliskuuta osana Viron presidentin Kersti Kaljulaidin valtiovierailua.

Related Posts

Talous Yhteiskunta

Kiinasta

Viime päivinä markkinat ovat hermoilleet Kiinan kehityksestä, eikä suotta.

Jos suoraan sanotaan, en ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmeessä maailmanhistorian tuhoisinta hallitsijaa Maoa rajattomasti ihaileva kommunistinen valtio

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com