Suomi pärjää hyvin internet käyttäjävertailussa

Tulevaa taloudellista kehitystä ja myös pörssikurssien pitkän aikavälin kehitystä pyritään monasti ennustamaan yhteiskunnallisten tekijöiden avulla:

  • internetin ja tietoliikenteen käytön lisääntyminen
  • koulutason parantuminen
  • yhteiskunnan korruptoitumisen vähäneminen ja systemaattisuuden lisääntyminen
  • tulonjaon tasaisuus (kohtuullisen tasainen tulonjako on optimi)

Suomi ja muut pohjoisen euroopan maat sijoittuvat vertailussa hyvin. Mutta se tekeekin asian hankalaksi. Meillä ei ole näiden tekijöiden osalta niin suuria mahdollisuuksia kehittyä kuin monella muulla ja niinpä sijoitukset valuvat meidän harmiksemme kehittyviin maihin. Siellä on odotettavissa parempaa kasvua ja enemmän positiivista muutosta.

Alla on internetin käyttömääriä 100 asukasta kohden. Tämänkin tekijän osalta sijoitumme vertailussa ihan kivasti.

Internet käyttäjämäärien kehitys 100 asukasta kohden (Lähde: Maailmanpankki ja google.)

 

Internet käyttäjiä 100 asukasta kohden (Lähde:  chartsbin  Lisenssi: creativecommons )

Mutta tilanne ei ole meidän kannaltamme niin lohduton kuin ensi silmäyksellä vaikuttaa. Uusia yhteiskuntarakenteeseen vaikuttavia trendejä tulee kaiken aikaa. Facebook, Linkedin ja sähköinen viranomaisasiointi ovat näistä muutamia esimerkkejä. Pärjäämme vallan mainiosti olemalla trendikäs ja ottamalla uudet teknologiat omaksemme. Muodikkuus ja nuorekkuus ovat valttia – sellaisia me olemme.  

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com