Vuokra-asuntojen tarjonta on hyvällä tasolla

Vuokra-asuntoja on nyt hyvin tarjolla, ja kysyntä on rauhallisempaa kuin puoli vuotta sitten. Vaikka vuokramarkkinoilla on hiljaisempaa, asuntosijoittamisesta kiinnostuneita on yhä enemmän.

   Realia Asuntovuokrauksen johtaja Lasse Käck muistuttaa, että vuokranantajan kannattaa valita vuokralainen huolella rauhallisemmassakin markkinatilanteessa.

Vuokra-asuntomarkkinoilla on nyt hyvä tarjonta, eikä hinnoissa ole kovaa nousupainetta. Vuokra-asuntoa kaipaavan onkin hyvä aika vuokrata asunto.

– Nyt vuokramarkkinoilla on meneillään vuoden rauhallisin vaihe. Vuokra-asunnoissa on vuosittain selvää kausivaihtelua, ja kysyntä kuumenee alkuvuoden jälkeen kesää kohti, Realia Asuntovuokrauksen johtaja Lasse Käck sanoo.

– Vuokra-asuntojen hinnat ovat tulleet tasaisesti ylöspäin koko ajan, mutta kulmakerroin on loiventunut viimeisen puolen vuoden aikana. Tietyillä paikkakunnilla ja tietyissä asunnoissa markkinavuokrat ovat jopa laskeneet, Käck jatkaa.

Kohtuuhintaisissa vuokra-asunnoissa kysyntä on vielä kovaa eli vuokranantajien on helppo löytää asuntoonsa vuokralainen. Kuitenkin erityisesti uudiskohteita tai hyvillä paikoilla olevia hyväkuntoisia kalliimpia asuntoja voi olla vaikea saada vuokrattua, koska niissä vuokrahintojen kipurajat on jo saavutettu.

Hyvien ja luotettavien vuokralaisten löytäminen ei kuitenkaan koskaan ole itsestään selvää. Vuokranantajien riskeihin kuuluu muun muassa se, että vuokralainen ei olekaan maksukykyinen ja vuokrat jäävät maksamatta.

– Erityisesti nykyisessä taloustilanteessa vuokrasaatavien määrä on ollut kasvussa, Käck sanoo.

Uusia asuntosijoittajia markkinoille

Käckin mukaan asuntosijoittamisesta kiinnostuneita on yhä enemmän. Osasyy saattaa olla muiden sijoitusinstrumenttien heikko tuotto viime vuosina. Myös asuntosijoittajien profiili on myös muuttumassa.

– Enää asuntosijoittajat eivät kaikki ole perintöasunnon vuokraajia, jotka pitävät asunnossa perintörahat tallessa, vaan yhä useampi vuokranantaja on tietoinen sijoittaja, joka odottaa asunnolleen hyvää vuokratuottoa.

Uudet asuntosijoittajat haluavat usein ammattilaisen apua.

– Monet haluavat asuntosijoitukselleen vastaavantyyppistä palvelua, mitä he ovat saaneet pankista muun varallisuuden hoidossa. Uusi Huoleton-palvelumme vastaa juuri tähän kysyntään tehden asuntosijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja riskitöntä, Käck kertoo.

Related Posts

Talous

Työn kustannukset kuosissa

Hyvin jäähtyy Yhdysvalloissa keskuspankeille jopa tärkein inflaatiomittari Personal Consumption Expenditure Price Index. Se putosi vuositasolla jo liki kahta prosenttia eli tavoitehaarukkaansa.

Suurin ero henkilökohtaisen kulutuksen (PCE)