Kaksi kolmasosaa suomalaisista asuu, jos kehitys jatkuu, Helsingin, Tampereen tai Turun seutukunnilla

Asunnot ja metsä

Uusia asuntoja rakennetaan Helsingin, Tampereen ja Turun seutukuntiin suurin piirtein kolme kertaa enemmän kuin muuhun maahan yhteensä. Kaksi kolmasosaa suomalaisista asuu, jos kehitys jatkuu, loppujen lopuksi näillä alueilla. Tiedot selviävät Hypo:n asuntomarkkinakatsauksesta.

Korona on kasvattanut kaupunkien keskusta-alueiden vetovoimaa. Isommatkin asunnot viedään käsistä, kun hyvätuloiset sijoittavat sulkukuukausien vuoksi säästyneitä rahojaan asumiseen ja lisäneliöihin. Eurot eivät valehtele. Asuntorahoittajien luottamus suomalaisiin kaupunkialueisiin vahvistuu entisestään.

”Lisäksi maakuntien varakas, varttunut väki ostaa itselleen tukikohtaa kulttuuri- ja muiden palveluiden ääreltä. Iäkkäiden into ostaa kakkoskoti kaupungeista on asuntomarkkinoiden kannalta trendinä tärkeämpi kuin paljon puhuttu mökkibuumi”, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus huomauttaa.

Väestökehitys kaupungeissa, korostetusti Helsingissä, selittyy vuokramarkkinoiden alakulolla. Etäopiskelu, konserttien ja muiden tapahtumien puute sekä kaupunkirientojen mahdottomuus ovat ajaneet monet vuokra-asunnot tyhjäksi. Tilanne muuttuu kuitenkin nopeasti, kunhan rokotukset taittavat koronan ja pelastavat palvelut, voi ennustaa, että vuokramarkkinat toipuvat ja mökkimarkkinat murenevat yllättävän nopeasti.

Lisää tietoa: Hypo:n asuntomarkkinakatsaus

 

One thought on “Kaksi kolmasosaa suomalaisista asuu, jos kehitys jatkuu, Helsingin, Tampereen tai Turun seutukunnilla

  1. Hyvä, että kehitys jatkuu samanlaisena ainakin yhteiskunnan kannalta. Asukasluvun tuplaus samalle alueelle tarkoittaa karkeasti 15%:in kasvua tehokkuudessa. Toisin sanoen, tarvitaan 15%:ia vähemmän resursseja aina kun kaupungin koko tuplaantuu.

    Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ihmiset asuu maalla tai pienemmissä kaupungeissa, mutta ei minua haittaa ihmisten kerääntyminen noille kolmelle alueellekaan.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan