Markkinakatsaus

 

Kuten olen jatkuvasti todennut, mt-trendit eivät tavallisesti kestä kuin pari kuukautta, maksimissaan kolme. Tämä laskuputki on kestänyt epätavallisen kauan varsinkin reunapörsseissä, mutta viime viikolla monet päivä- ja viikkotasonkin indikaattorit värähtivät voimakkaasti ylös. Se näkyi erityisen vahvasti jenkkipörsseissä. Taustalla oli ainakin EKP:n ilmoitus rahapolitiikan mahdollisesta löyhentämisestä.

Kun nyt Kreikassa Uusi demokratia näyttää ottaneen selkeän voiton Syrizasta, ja se voi jopa saada hallituksen kasaan, muuttui Kreikan eurosta lähtö huomattavasti epätodennäköisemmäksi kuin vielä viikko pari sitten. Vaikutus voi olla melkoinen pitkän markkinadepression jälkeen.

Kreikan lähtö oli paljolti jo hinnoiteltu osakkeisiin, mutta tietysti siitä olisi seurannut mittavaa epävarmuutta ja suoranaista paniikkiakin, kun seuraavaa lähtijää olisi arvailtu. Nyt asetelma muuttuu, ja uutisten siivittämänä viime viikolla alkanut nousutrendi voi saada nyt tuulta purjeisiin ainakin muutamaksi viikoksi. Oletan aika vahvasti, että maanantaiaamuna kurssit avaavat iloisesti koilliseen, jahka Kreikan vaalitulos varmistuu. Jos nousu jatkuu, voisi se hyvinkin jatkua ainakin muutaman viikon.  

Monet osakkeet ovat fundamenttien perusteella todella halpoja, ja jos oletus kääntyy siihen suuntaan, että eurokriisi helpottaa ja rahapolitiikka löystyy tavalla jos toisella, nykäisystä voi tulla yllättävän reipas kuukausien mollitunnelman helpottaessa. Masennus on tietysti ollut ihan aiheellista reaalitodellisuuden kannalta, eivätkä ne ongelma tähän todellakaan pääty – mutta voi mennä reilusti heinäkuun puolelle, ennen kuin murheet nousevat taas markkinoita hallitsevaksi teemaksi.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan