Omat Rahat: Katsaus 2010/12 II

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -1.0%, alusta (27-05-2010) +18.5%

Yhteenveto:

Salkkua on nyt myllerretty epätavallisen paljon. Osasyynä verosuunnittelu, eli tappiolliset positiot on suljettu. Samalla painoa on siirretty takaisin euroon joka on ollut alipainossa. Valuuttakurssit eivät tähän enää anna aihetta. Kylmää kyytiä on tullut Hong-kongista jossa parin tappiollisen position lisäksi myin pois myös tasaista alamäkeä pari viikkoa luisuneen yhtiön vaikka tämä ei strategiaan varsinaisesti kuulu. Takkiin tuli myös Supergroup PLC:n osavuosikatsauksesta, jossa markkinat eivät keskittyneet hyviin lukuihin vaan rankaisivat 20% kurssilaskulla ilmoitusta että ensi vuoden katteita rasittaa puuvillan kohoava hinta, eli samaa josta suuremmatkin yritykset ovat varoitelleet vähäisemmin seurauksin.

 

Myyty: Tappiolliset positiot China Tontine wines ja China Yurun food. Tämä ei ole epäluottamuslause yhtiöitä kohtaan, jotks ysyvät edelleen seurantalistalla mahdollisina ostokohteina. Myös plussalla oleva positio Great Wall motor:ssa on myyty. Hermo petti, en kestänyt katsoa pari viikkoa jaktunutta tasaista alapäinvalumista. Tämänlainen myyminen ei kuulu perusfilosofiaan millään lailla!

Vähennetty: Supergroup PLC. Yhtiö julkaisi osavuosikatsauksen joka oli hyvä, mutta jossa varoitettiin kohoavien puuvillahintojen rokottavan ensi vuonna katteita. Ei pitäisi olla mikään yllätys, samaa sanovat kaikki muutkin vaateyritykset. Tästä kuitenkin Mr market pillastui, ja päätti polkea kurssin 20% laskuun. Päätin kotiuttaa osan voitoista.

Uutena salkkuun: Tällä kerralla onkin mukana useita uusia eurooppalaisia yrityksiä

Bilfinger Berger: Saksalainen monialapalvelukonserni joka palvelee infrastruktuuri-, Energi- ja rakennus-sektoria. Rakennusala on ollut murheekryyni, joten sen painoa on vähennetty ja samalla marginaaleja on saatu ylös. Kasvu yskähti viime vuonna mutta 5v keskiarvo silti erinomainen verrattuna arvostustasoon. EPS kasvu keskimäärin 5 vuoden jaksolla 23%. p/e: 12.3, Osinko 3.29%, Price/cashflow 7.45. Huonona puolena voisi laskea melko korkena velkaantuneisuuden.

Entrepose contracting s.a: Ranskalainen öljy- ja kaasualan kontraktori joka toimii pääasissa Afrikassa. Yhtiö tekee kaikkea öljynporauksesta, kuljetusketjun ja varastojen toteutukseen. Minusta tuntuu että tämä ala on Afrikassa lähivuosina vahvoilla ja ranskalaisilla on hyvät yhteydet suureen osaan mannerta. EPS on kasvnut keskimäärin 33% vuodessa viimeiset 5 vuotta mikä on huikean hyvä verrattuna p/e kertoimeen 11.8. price/cashflow 9.8. Muihin lukuihin verrattuna hieman alhainen osinko,2%. Ehkä rahaty todellakin tarvitaan kasvun rahoittamiseen, velkaa ei nimittäin ole uin nimeksi.

Piguadro S.p.A.: Italialainen nahka-alan yritys, kaikkea sikarikoteloista naisten käsilaukkuin. Jos Italaialisten ostovoima ei romahdakaan voi olla pienellä painolla hyvä mauste salkussa. p/e: 11.4, price/cashflow:9.1. EPS kasvu 9.6% kolmen vuoden yli (pisin saatavilla oleva aika). Osinko 4.4%. Tämä alkaa olla jo mikrokappia, yhtiön arvo alle 100M€ ja lisäksi tiukasti pääomistajan hallussa, joten likviditeetti ja free float ovat pieniä. Riskinä jo mainittu italialisten ostovoima, koska 80% yhtiön liikevaihdosta tulee sieltä.

Telefonica S.A: Espanjalainen operaattori joka on turhaan saanut takkiinsa espanjalaisuudestaan. Blogissa lisää tietoja.

Ishares MSCI Japan small cap: Japani näyttää heräämisen merkkejä. Pienellä painolla mukaan, vaikka mieluumin valitsisin yhtiöitä itse.

One thought on “Omat Rahat: Katsaus 2010/12 II

  1. reply
    People in all countries take the personal loans in different banks, because it’s easy and fast.

Comments are closed.

Related Posts