Sergion listan päivitys

Pin Posts

 

Nousussa: Laskussa:

Panostaja Oyj

ABB Ltd

Cramo Oyj

KONE Corporation

Uponor Oyj

Nokian Tyres Plc

Etteplan Oyj

Sampo Plc A

Sandvik AB

Fortum Corporation

Nokia Corporation

Finnair Oyj

Kesko Corporation B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Sergion listan päivitys

 1. Kone

  Kiintoisa detalji, että Timon listassa Koneen osakkeen tilanteeksi arvioidaan raskas ylihinnoittelu, Timo pitää sen kurssilaskua ilmeisenä peräti 34 % edestä ja tavoitehinnaksi hän määrittelee 21,05 euroa.

  En ymmärrä Timon laskentaperusteita, Kone on tehnyt jatkuvasti parempaa tulosta, tilauskirja kasvaa ja tämän vuoden eps noussee 1,50 euron pintaan. 21 euron hinnalla P/E: ksi muodostuisi 14, vakaalle globaalille kasvuyhtiölle nollakoron oloissa.

  Olen Sergion tulkinnan kannalla. Tai sitten Koneelle pitää käydä hassusti syystä, jota en tiedä.

  Heikki

  1. Kone

   Kiitos kommentista. Ei Kone minunkaan listoillani kärkeen yllä, oli vain noussut nollasta yhteen pisteeseen. Syynä on se, että on aina kallis kaikilla mittareilla.

   Siitä huolimatta olen ostanut sitä moneen kertaan ja sijoituksena on ollut erinomainen ja kuuluu suurimpien sijoitusteni joukkoon. "Laadulla on hintansa":-)

    

    

   1. Laatu maksaa juu

    Näin se on, ei Kone halpa ole, päinvastoin, mitä kaikki jaksavat toitottaa, mutta koko ajan parantava yhtiö jota suhdanteetkaan eivät näy heiluttavan sektoristaan huolimatta on osake, jota ei halvalla voi saada. Jos sitä haluaa ostaa ja omistaa, se pitää hyväksyä.

    Itse pidän Konetta koko ajan jonkun verran salkussa ja myös pelaan sillä, koska sen kanssa ei loppupeleissä tarvitse hikoilla, jos treidaus ei osu ajoituksen suhteen kohdalleen. Pitkäksi voi toki odottavan aika käydä, mutta se on niitä asioita joita näissä hommissa on opittava käsittelemään.

    Heikki

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin